Alla inlägg under maj 2009

Av Annette - 10 maj 2009 19:22

Lilla Maja fick ett krampanfall idag när vi satt och fikade ute på altanen.

Helt plötsligt när hon satt där brevid oss så föll hon ihop i en sittande/lutande ställning och krampade. Vi blev jätterädd och visste inte vad vi skulle göra. Ringde omedelbart veterinären men innan han svarat så hade krampen som varade i ca 2-3 minuter släppt. Dock så tog det några minuter till innan hon kunde gå ordentligt. Hon bara raglade och hade ingen balans. Jag trodde hon fick en hjärnblödning och skulle dö....

Veterinären trodde dock att det kunde vara ett lindrigt epilespianfall men inget akut eftersom det gick över så fort. Vi skulle återkomma om det skulle hända igen eller om hon inte skulle bli bra på någon timme. Maja blev dock pigg igen efter ett tag och sprang och lekte för fullt igen. Men just nu så ligger hon och sover och verkar vara helt slut. Hoppas bara att detta var en engångstillfälle......


Av Annette - 9 maj 2009 22:39

Ja ikväll så drog det verkligen fram ett oväder här.

Det började regna,åska, hagla och blixtra. Himlen blev alldeles svart.

Tursamt så försvann det lika fort som det kom och efteråt så blev himlen istället alldeles rosa och vacker. Kom då på att det finns ett ordspråk om just skymning/gryning röd betyder att dagen blir??? Jag kom inte ihåg men får väl fråga någon om hur den går.

Har jobbar idag, delad tur. Det är så tråkigt med dessa turer. Man kan ju inte hitta på något, hela dagen är ju som förstörd.

Imorgon har jag dock en korttur och slutar redan klockan 14.00

Nu så har jag precis fikat och ska snart krypa till kojs.

God natt!

Av Annette - 8 maj 2009 12:10

Skönt, började dagen med en ordentlig sovmorgon.

Det tyckte jag var värd efter all stress i veckan.

Har suttit en hel del framför datorn och arbetat och surfat nu på morgonen. Bl.a så har jag uppdaterat min släktsida eftersom jag fick mer information av min vän Linda. Hennes pappa håller också på med lite släktforskning och han kunde hjälpa mig med lite mer information på pappas sida. Sådant är verkligen kul. =)

Nu ska jag gå ut och njuta av vårsolens värme som just nu finns här.

Ikväll blir det grillat till middag som gäller. Tänkte prova grilla lite älgkött, har ju en hel del kvar och det måste väl även funka att grilla???

Ha en trevlig fredag så länge!

Av Annette - 8 maj 2009 10:53

Min systerdotter Tessie som är så duktig på att sjunga var i kyrkan förra söndagen och sjöng. Här kan ni lyssna på henne......

Av Annette - 7 maj 2009 19:24

Ja, då har vi kommit till torsdag. Denna dag började som de andra gjord denna vecka. Med att jag släpa och dra mig upp från sängen.

Började även idag klockan 07.00 och Maja fick återigen följa med mig på jobbet. Efter en hektiskt morgon med körningar hit och dit kunde vi ta lunch strax innan tolv. Satt sedan på eftermiddagen och planerade sommarschemat för vikarier och andra viktiga saker. Fick ändra lite planeringar och insatser eftersom det dök upp saker som gjorde att schemat inte stämde. Kunde idag gå hem i tid =)

Var själv när jag kom hem. Niclas slutade inte förrän vid 18.00 idag.

INGENTING!!!, är inplanerat till ikväll vilket känns nästan konstigt?

Men nu hinner jag i allafall blogga lite och som sagt uppdatera er lite om min frånvaro.

Niclas har kommit hem, vi har ätit middag och nu ska jag lägga mig i soffan och bara jäsa ut framför tv:n. Känner att min skrivkraft börjar tryta. =)

Niclas är ute och visar upp traktorn som han tänker sälja till någon som ringt på annonsen.

Får väl se om han köper den? Jag berättar väl sen, men tills dess så

HA EN TREVLIG OCH SKÖN TORSDAGKVÄLL!!!

Av Annette - 7 maj 2009 18:59

Tyckte att vi nyss somnat när klockan ringde och vi var tvungna att stiga upp igen. Vi började båda två klockan 07.00 så vi steg upp samtidigt.

Maja fick följa med på jobbet denna dag som bestod mestadels av planering och schemaläggning framför datorn. Vi hade arbetsplatsträffmöte på jobbet på 2 timmar.

 

Under detta möte gick vi bl.a igenom semestrar, sommarschemat och jämkade schemat för 15 veckor framåt. Det gick dock bra, fast det brukar alltid gå bra hos oss. Vi försöker alltid komma överens. Sedan så hade vi en massa andra saker som var viktiga att ta upp. Mötet drog ut på tiden en halvtimme så 2 timmar blev 2,5 timmar. Efter detta möte så var det dags att ordna ihop schemat igen så att alla får ut sitt jämkade schema. Även denna dag så drog tiden ut och det blev en halvtimmes övertid. Snabbt förbi affären innan jag åkte hem.

 

Köpte lite kyckling (det var ett tag sen sist....) och ställde iordning en wookgryta med nudlar. En stark sådan, eller som Niclas sa, man känner inte smaken utan det bränner bara. =) Men god var den!

Efter middagen bar det iväg igen. Denna gång in mot Umeå till Niclas syster Annica som fyllde år. Även denna kväll bjöds det på gott fika och tårta.

 

Hem igen vid 22.00-tiden då vi satte oss och såg en stund på tv:n "diagnos okänd" var det vi såg, riktigt spännande att se deras dektektivarbete. Klockan hann bli 23.30 innan vi hamnade återigen i sängen för en natts sömn för att vakna till denna dag......

Av Annette - 7 maj 2009 18:02

Maja väckte mig tidigt. Hon vaknade klockan 04.30 och hon skulle bara ut!!!

Ja, hon fick ju en konstig måndag hon också så hennes kvällsrutin var väl lite konstig så hon behövde helt ut och göra sina behov.

Att släppa ut henne själv så här tidigt går inte eftersom risken då finns att hon skäller och väcker alla grannar. Så det var bara att pallra på sig en tröja och gå ut. Såg nog inte riktigt klok ut och hade någon sett mig så skulle man nog springa för livet i tron att jag var en förrymd mental patient. Där gick jag i trosor och huvtröja med håret åt alla håll med ögonen halvöppna och med Maja i ett löst hängde koppel. Efter att hon uträttat både 1:an och 2:an så kunde vi gå isäng igen. Vaknade igen av att Niclas frågade vad klockan var. (max 10 min efter jag lagt mig trodde jag) Tittade på klockan och såg att den var 06.30 och insåg i samma veva att jag måste stängt av klockan omedvetet eftersom den ringer vid 06.00-tiden

Niclas fick skynda sig upp, han börjar ju vid 07.00 och har ju en bit att köra. Själv började jag inte förrän 08.00 och drog mig en stund till i sängen. Men det var det dummaste jag gjorde.

 

Fy fasen vad tungt det var att stiga upp senare. Jag drog mig in i det längsta och förmådde mig inte att kliva upp förrän klockan var 07.40 och fick därför lite bråttom till jobbet.

En lång dag på jobbet. På eftermiddagen så hade jag ett 3 timmar långt utvecklingssamtal med min chef. Ni kan ju tänka er hur tom i huvudet jag kände mig?! När jag äntligen skulle sluta och gå hem för dagen så ringde telefonen och självklart så svarade jag.

Det var distriktssköterskan som ringde och meddelade att vi fått ett nytt ärende som skulle gälla på direkten. Det var bara att sätta sig vid datorn på jobbet igen och började planera in besöken så att det skulle finnas med på schemat. Efter en halvtimmes övertid så kunde jag äntligen komma hem. Ingen ork till att tillaga middag fanns i kroppen så det blev en enkel ugnspannkaka som skötte sig själv. Hade tänkt lägga mig och sova medans den tillagades men fick besök av en kompis och hennes barn istället. De stannade dock inte kvar så länge. Hade tänkt ta det lugnt i soffan och se på tv men fick en inbjudan till min syster att komma över på fika.

Hon hade ju fyllt år dagen innan och då var vi ju på en bilresa och kunde inte fira henne då. Så efter middag så åkte vi över till min syster och fikade och gav henne våra presenter. När klockan var 22.00 så åkte vi hem igen och denna gång så gick vi direkt till sängs helt utmattade för att skaffa energi till nästa dag........

Av Annette - 7 maj 2009 17:20

Började dagen med att jobba och det var fullt ös på jobbet så jag hann knappt med att ha lunch.

Direkt efter jobbet så stod Niclas startklar hemma inför en lång bilresa som han ville dra med mig på. Han skulle nämligen åka och titta på en bil i Vilhelmina. Ja, det var bara att sätta sig i bilen och åka iväg. Skulle helst velat stanna hemma och åkt över till syrran som bjöd på fika eftersom hon fyllde år. Väl uppe i Vilhelmina efter ett antal timmar i bilen så ringde Niclas killen som sålde bilen och frågade efter adressen och vägbeskrivning.

Gissa vart vi skulle???

Jo, vi skulle ännu längre uppåt landet!!! Ända till en liten by som hette SKOG och låg verkligen låååångt in i skogen. ( Grannbyn hette Mark..)

Innan vi fortsatte vår resan inåt landet så bestämde vi oss för att äta lite middag i "storstaden" Vilhelmina. Vi gick in på grillen Frasses för att det skulle gå snabbt. Där fanns det endast 3 menyer att välja på?! Alla andra hade tagit slut???

Vi åt och fortsatte bilresandet inåt skogen.

 

Vi såg snötäckta fjäll i fjärran och började inse att vi nog endast var ca 10 mil ifrån husvagnen som står kvar i Borgafjäll och som vi skulle behövt hämta hem. Men nu så hade vi ingen skiva att sätta för hålet på förstugan så annars hade vi kunnat ta med den hem. Väl framme i SKOGen så tittade och provkörde vi bilen Niclas funnit på annons. En skrothög! med betydligt mer fel än ägaren påtalat. Ja, det var ingen bil vi ville ha så det var bara att vända hemåt igen.

Denna gång så tänkte vi att vi kunde köra över Lycksele hem eftersom vi hört att det skulle vara närmare än över Åsele som vi körde upp. Dessutom så kunde det var lite trevligare att se något annat efter vägen. Vi körde hemåt, såg en massa tjädrar, orrar, renar och andra djur efter vägen. Vägen verkade oändlig så jag började leka med gps och kolla vilken väg som verkligen var närmast.

Gissa igen???

Jo, vägen över Åsele är tydligen ca 5 mil närmare!!!

Inte undra på att vägen kändes lååång.

Hemma igen var vi vid 23.00 och då var vi alla tre (jag, Niclas och Maja som fick följa med) väldigt trött så vi gick och lade oss direkt.

Hade precis börjat känna slumret då det slog mig.

DEKLARATIONEN!!!!!

Det var bara att stiga upp igen, hade ju en halvtimme på mig innan klockan var 24.00 In på banksidorna och skaffa bank-id åt både jag och Niclas sedan så var det bara att logga in på Skatteverket och deklarera. Har nog aldrig gått så fort men tur nog så är ju nästan allt ifyllt. Jag hann nästan =) min kom in just före och Niclas kanske någon minut efter 24.00 Snabbt jobbat va? Vi får ju båda tillbaka i december så vi hinner ju gå tillbaka och ändra om det nu skulle blivit något fel men jag tror allt blev rätt.

Klockan hann bli 00.30 innan jag fick lägga mig i sängen igen och äntligen sova. Somnade väldigt snabbt kan jag tillägga men fick inte så lång sömn.

Men det var nästa dag det...........

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7 8 9 10
11 12
13
14 15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards