Alla inlägg under mars 2009

Av Annette - 27 mars 2009 08:34

Ja, tiden räcker verkligen inte till längre???

Idag är det dock fredag och jag är faktiskt ledig. Jobbar i helgen istället.

Men inte är jag direkt sysslolös idag, mycket ska göras.

Jag ska bl.a till en vän i Tavelsjö på morgonen som lovat skänka mig en sk. körfilt. Ni vet en sådan som man kan ha och värma sin under i risselsläden. Nu ska jag dock sälja hästen men eftersom hon annars skulle slänga den så vill jag ta rätt på den.

Idag klockan 11 kommer dessutom hovslagaren och jag hade tänkt hinna träna med Linken lite. Sedan så måste jag ner till stan och handla lite presenter. Niclas svåger Per har fyllt 40 år och vi ska fira honom imorgon lördag, dessutom så fyller brorsan på söndag och då ska han firas. Dessa presenter måste inhandlas idag eftersom jag jobbar i helgen och hinner inte annars. Ikväll så skulle mamma bjuda på middag, skönt att bli bortbjuden. Niclas däremot kommer troligen att åka bort ikväll. Han ska nog tävla i holeshot i Åsele med sin veteranskoter. Det har blivit populärt för honom dessa tävlingar =)

Vad har jag då gjort tidigare i veckan eftersom tiden inte räckt till???

Ja, jag kan nästan inte komma på något. Demens på ingående???

Jo, just det vi var i onsdags och firade Malin som fyllde 16 år och Kjella som fyllt 41år.

Annars har det nog bara varit långa dagar och kvällar med jobb,jobb, jobb...

Av Annette - 24 mars 2009 12:26

Vädret ute är riktigt underbart. Har varit en sväng till Trehörningen där jag tog ut Linken en stund. Tänkte att vi skulle gå en promenad efter vägen. Han tyckte det inte var så bra idé så han slet sig 2 ggr första gången kunde jag ta tillbaka honom eftersom jag hade longerlinan men andra gången så gick spännet sönder så då sprang han givetsvis tillbaka hem till hagen. Det var bara att hämta honom igen och gå ut på en ny sväng. Det var nyttigt gör honom att mental träna lite, jag har varit allt för slö och inte tillräckligt bestämd med honom så att visa vem som bestämde var nog nödvändigt.

Sedan så borstade jag bort lite vinterpäls i hagen, han bara stod där och njöt. Tyckte det var sååååå skönt!!!

Nu ska jag bara ta det lugnt ett tag innan det är dags att åka iväg till jobbet.

Av Annette - 23 mars 2009 08:44

Som ni ser så har helgen varit lyckad.

Vi åkte upp tidigt på fredag morgon och efter lite skottande så åkte vi ut med skotrarna på en liten tur. Vädret på fredagen vad dock inte det bästa, +5 och det småregnade så turen blev väldigt kort.

Vi gick upp på idet och åt middag och spenderade sedan kvällen i soffan i husvagnen med lite lets dance.

Lördagen började bra, strålande sol och -5 grader. Snön hade dock frusit till ordentligt och nu var det skare överallt. Vi tog skotern över fjället till Slipsiksstugan där vi mötte upp vännerna Sara och Magnus som kom körande från Klimpfjäll. Därefter åkte vi vidare till Raukasjö där vi fikade gott och värmde oss. Det blåste ganska bra på kalfjället.

Efter fikat så åkte vi över till sjön Väjaren där resten av Magnus familj Henriksson fiskade. Vi fick lite fika och Sara och Magnus provade fiska en stund. Sara fick några små rödingar. Efter några timmars frånvaro från husvagnen där Maja väntade så åkte vi hemåt igen. Väl hemma så grillade vi lite fläskfile med burkpotatis, riktigt gott var det. Plötsligt så knackade grannen på och ville att vi skulle komma över. Där bjöds det på jäger,whisky, vin och allmän sångstund till goa låtar =)

När klockan börjat närma sig 21.00 skulle vi gå upp till Idet där ett band skulle spela dansvänliga låtar.

Niclas följde dock inte med utan han gick tillbaka till husvagnen och Maja medans jag gick upp och träffade ytterligare några grannar att prata med. Det var så roligt att få lära känna alla på vårat lilla område och kul är att det var så många uppe denna gång, annars verkar det som om jag och Niclas prickar av alla helger då ingen annan är där.

När klockan börjat närma sig 23.00 så gick hjag hemåt igen.

Söndag morgon började ungefär som lördagen, -5 men dock vindstilla men ingen sol i sikte fast den var inte långt borta, endast ett tunt slöjtäcke täckte himlen. Vi vilade dock ut ordentligt innan vi tog oss ut på skotrarna igen. Man vill ju inte att det ska vara kvar någon ev. alkohol i kroppen. Denna gång tog färden riktning mot Saxnäs där även denna gång Sara och Magnus slöt upp. Lunch på Saxnäsgården blev resultatet. Sedan hem igen till husvagnen där det skulle packas och städas inför hemfärd.

Vägen hem kändes jättelång denna gång trots att vi lämnade både skotrar och släp kvar i fjällen. Vi stannade till i Åsele och åt pizza och innan vi hunnit hem så var klockan 19.30

Ja, så har vår helg varit.

Av Annette - 23 mars 2009 08:14

Ja, vår vän råkade nämligen ut för en allvarlig skada vid en skotertävling i helgen. Han blev överkörd av en annan skoter och fick då en fraktur i den översta ryggkotan. Han hade dock tur i oturen att det verkar som att det inte blev några nerveskador eller andra funktionsproblem. Men han har säkert mycket ont och ska nu tvingas bära en järnställning som ska hålla de översta kotorna på plats i några månader framöver.

Stackars dig och Krya på dig!

Av Annette - 20 mars 2009 05:47

...... till Borgafjäll.

Av Annette - 19 mars 2009 12:41

Har precis kommit tillbaka till jobbet igen. Har varit hemma på lunch och dessutom hunnit ta emot veterinären som kom och chippade och id-kontrollerade Linken. Måste ju göra sånt för att ordna med hästpasset. Alla hästar ska ju ha pass numera. Kastade i mig lite mat och sedan iväg hit igen. (Tror rentav att maten inte hunnit ner i magen utan är kvar i strupen än, känns så i allafall.) Maja slängde jag av i farten till Anita som lovade att gå ut med henne en sväng för det hann jag inte.

Så nu sitter jag här på jobbet och inser att jag är alldeles ensam och min kollega som jag ska åka och städa med hemma hos en vårdtagare har inte heller hunnit tillbaka. Så varför stressade jag, kan man undra???

Av Annette - 18 mars 2009 06:47

Vill bara önska er en trevlig onsdag!

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24
25
26
27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards