Alla inlägg under februari 2009

Av Annette - 5 februari 2009 16:17

Det har snöat hela dagen och det bara fortsätter.

Just nu har det säkert kommit 20-25cm pudersnö.

Det bästa är förstås att det är väldigt lättskottat. =)

Har precis kommit in efter att ha skottat  upp runt entren samt framför alla dörrar till garaget. Satt igång motorvärmaren på traktorn så Niclas kan skotta gården och vägen när han kommer hem.

Maja följde med ut men hon försvann nästan i all snö =) så hon tyckte det var inte så roligt ute.

Av Annette - 5 februari 2009 06:58

Själv sitter jag på jobbet redan.

Maja har fått följa med idag oxå.

Ute har det snöat inatt, ca 10-15cm. Blåser gör det oxå så direkt trevligt väder har vi inte. Idag ska jag jobba mest på hemmet så det känns skönt.

Inget roligt väder att köra bil i idag, de flesta vägar är oplogade och så bildas det så mycket snörök.

Nu är det dags att börja jobba.

Ha en trevlig dag!

Av Annette - 4 februari 2009 18:23

Ja det har hunnit bli onsdag kväll. Oj vad tiden går fort.

Maja har varit med mig på jobbet hela dagen. Det går faktiskt rikigt bra att ha med henne. Hon är ju så liten och har redan hunnit charma alla mina arbetskollegor på jobbet. Så hon får nog följa med fler dagar. =)

Ikväll ska vi få gäster, syrran med familj bjöd just in sig. Tur nog så hade jag köpt hem ostkaka i förrgår så jag får bjuda på det. Det är ju så gott.

Av Annette - 3 februari 2009 18:25


Strålande sol och klarblå himmel har det varit idag men dessvärre väldigt kallt. På förmiddagen så visade tempen på -17 grader dett tag men eftersolen visat sig några timmar så blev det dock lite varmare ca -5. Just nu så är det -8 grader.

Följde pappa till distriktsköterskemottagningen (oj, vilket långt ord). Han skulle kolla blodtrycket och jag passade på att gå förbi jobbet. Hann göra klart schemat inför ändringsveckan. Dvs att jag har på ett 6-veckors schema där alla önskat hur man vill jobba skricit upp vilka turer som fattas och vilka turer vi är alldeles för mycket personal. Hann precis klart idag.

Efteråt så stannade jag ett tag hos pappa, drack en kopp kaffe och gick igenom datorn. Tog bort onödigt skräp och gjorde lite uppdateringar. Virusskyddet hade dock gått ut men det får jag fixa sedan, behöver till mina datorer oxå.

Hade tänkt att longera hästarna men dels så var jag lite för frusen och sedan så var farbrorn inte hemma så jag kunde be honom skotta upp ridbanan. Får be honom en annan gång istället.

Gick ut på en promenad med Maja i allafall. Hon fick gå lös och det är ju inte direkt hennes starkaste sida. Hon vill INTE gå snällt brevid mig utan hon vill gärna ta avstickare och nosa runt överallt. Men ganska bra går det ändå. Vi hamnar på samma ställe i allafall. =)

Imorgon är det jobb igen =(

Känns alldeles för lite med endast 1 dag för "återhämtning".

I helgen har jag dock långledigt, skönt men då ska vi åka bort. Niclas har bestämt sig för att köra en skotertävling i Vilhelmina. En veteranskotertävling i långlopp. Vi måste vara där redan klockan 07.30 och det kommer innebära att vi måste åka redan strax efter 04.30 på lördagsmorgonen. (Känner mig inte helt pigg på detta men...)

Men nu ska jag sluta för snart börjar reprisen på Stormen i svt24. Pappa sa att det var spännande och bra så jag ska se.


Av Annette - 3 februari 2009 11:55

I höstas fick jag ett antagande i en tävling mellan några av mina vänner. Det gick ut på att vi skulle se vem som kommer längst innan juni i år.

Inget pris skulle ges utan bara äran.

Det gäller att vara observant!

Reglerna som gäller är att se vem som kommer längst när det gäller att räkna registreringsskyltar på bilar. (Här gäller ärlighet!)

Man börjar alltså med bil som har regnr. ???001, sedan ???002,003,004 osv.

Själv så har jag inte varit observant nog för jag är kvar på 001 och har inte noterat en endaste bil med 002 i mitt sikte. Mina vänner har jag hört är nästan alla på tvåsiffrigt. Får nog börja köra runt på parkeringsplatser =)

Testa och se hur långt ni kommer?

Se hela bilden

Av Annette - 3 februari 2009 09:32

En efterlängtad sådan.....

Av Annette - 2 februari 2009 07:11

 

Sitter och fikar i soffan och väntar på att klockan ska gå. Ska snart åka iväg till Umeå och möta upp mina kollegor. Vi ska på ett möte nu på morgonen och sedan så ska vi undervisa i dokumentation idag.

Känns lite drygt att åka iväg, vill helst stanna hemma och SOVA.

Men det får jag väl göra imorgon för då är jag äntligen LEDIG.

Ha en trevlig måndag

Av Annette - 2 februari 2009 06:52

...... när jag tänker på Kalla faktas dokumentär om hur man plockar gåsar levande i Ungern. Fy, så vidrigt!

Inte nog med att dom blir plockade av allt dun upp emot 4 ggr medans dom lever och en gång till när dom väl avlivats, så blir dom dessutom tvångsmatade för att levern ska bli extra fet.

Mår illa  och blir ledsen när jag tänker på bilden:


där gässen skrek för sina liv av skräck medans en person sliter av deras fjädrar.


där en person syr ihop en gås som spruckit i skinnet då man slitit bort fjädrar


tryckte ned en slang långt ned i halsen på den där stackars gåsen som blir tvångsmatad



Glad blir jag däremot när jag inser att vi inte har en endaste prudukt hemma med dun. Skönt! Vi har då inte bidragit till att denna tortyr.

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards