Alla inlägg under februari 2009

Av Annette - 13 februari 2009 06:34

Idag måste jag vara stark för idag gäller det som sagt.

Mellan klockan 8 och 9 kommer dom och ska hämta Wilka.

Stark?

Jag brukar vara det, men jag vet inte?

Känner mig inte alls stark idag utan mår bara illa.

Försöker ladda upp mig själv mentalt så jag ska bli stark.

Men helst vill jag bara kräkas och gå och gömma mig någonstans.

Vart har den starka jag tagit vägen?

Fort?

Hoppas att det går fort och bra i allafall.


Av Annette - 12 februari 2009 08:37

 

Har inte kunnat sova något alls inatt. Försökte ett bra tag men efter ett otaligt många vändningar och kast i sängen insåg jag att det var lika bra att stiga upp och låta Niclas få sova ordentligt utan att jag håller han vaken. Har suttit i soffan sedan jag klev upp vid 02.30 och sedan resten av natten, kollat på nätet, tänkt och funderat. Varit orolig och ledsen.  Huvudet spränger och jag mår bara illa. Har sjukskrivit mig för jag orkar bara inte...........

Igår var som sagt veterinären hos oss och tittade på Wilka. Han ansåg att hon var ordentligt halt och hade sådana smärtor och att "skadorna" var så stora att det var inte riktigt säkert att hon skulle bli återställd och att kostnaden skulle då bli så stora för en sådan gammal häst att avlivning vore det bäst humana. Så nu blir det så! Imorgon kommer nödslakten och jag kommer att vara där. Jag kommer att leda ut henne! Känner sådan ångest inför detta men vill samtidigt.

Förstår inte hur detta kan komma så snabbt? Tankarna leker och jag försöker intala mig själv att detta är verkligen det bästa för henne. Har tyvärr inte övertalat mig själv ännu utan slits med tankarna att detta är ett misstag. Vill att det ska vara ett misstag, en mardröm som jag vaknar ur helt enkelt. Men ...........

Så kommer man till mitt stora problem, min häst Linken blir nu ensam! Dock han har en liten minischettis (Newton) i stallet men dom står i separata hagar och står inte heller i samma del i stallet.

Under de dagar som nu Wilka varit inne så han han högst kunnat vara ute i 1 tim drygt innan han sprang genom stängslet av oro för att Wilka inte var ute med honom.

Detta blir 2:a kompisen han mister inom ett halvår. Stackaren!!!

Så olycklig han kommer att bli! Jag lider verkligen med honom.

Min älskade häst kommer bli så ledsen av att mista henne. En av hans närmsta vänner försvinner igen, och jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa honom!

Av Annette - 11 februari 2009 06:38

Pigg och alert?

Själv så har jag legat och drömt hela natten så jag känner mig orolig i kroppen. Har drömt och diagnostiserat (? svårt ord, blev det rätt?) om Wilka. Undrar om det är fång, hovböld, seninflammation, eller rent utav en hovbensfraktur??? Ja, vi höra vad veterinären har att säga...

Nu ska jag äta lite frukost innan jag åker iväg till jobbet.

Av Annette - 10 februari 2009 20:24

Ja, nu har hon blivit sämre vår häst Wilka. Nu är hon nästan helt blockhalt. Hon verkar ha väldigt ont. Fort verkar det ha gått de senaste dagarna. I helgen var hon lite halt och markerade. Nu är hon HALT!!!

Boxvila tills veterinären kan komma så får vi höra vad vi ska göra sedan.

Anita ska försöka ringa veterinären i morgonbitti så vi får hoppas att han kan komma så fort som möjligt.

Av Annette - 10 februari 2009 07:33

Sitter och fikar. Jouice och skinksmörgås.

Ser på tv där det visas en gammal västern.

Skulle egentligen ta en ordentlig sovmorgon men vaknade när Niclas steg upp vid 06.00 och kunde inte somna efter det. Låg och drog mig tills klockan var 07.00 men steg upp sedan. Maja, sömntutan hon låg kvar 15 minuter till. Börjar sent idag inte förrän klockan 14.30 Önskade denna period en massa annorlunda turer, många korta pass. Får se om det känns bättre än mina i vanliga fall långa pass.

Av Annette - 9 februari 2009 19:44

"Vad sa Gud efter att han skapat mannen?"
"Bättre kan jag."



Av Annette - 9 februari 2009 19:28

Har nyss varit till stallet. Longerat Linken och tittat till Wilka. Hon har varit lite dålig under den senaste tiden. Hon är öm  i ena framhovet. Inte svullen eller direkt varm men markerar och är väldigt stel.

Vi har lindat frambenen i  2 dagar nu och ikväll satte jag på ett stalltäcke så att hon skulle få lite extra värme. Tog tempen på henne men det visade bara 37.5 grader så ingen feber har hon. Har även tagit bort allt kraftfoder och andra grönsaker ifall det nu skulle vara en släng av fång?

Inga direkta symtom förutom stelheten i främst höger framben. Bara att avvakta ett tag till. Blir det inte bättre så måste vi nog kontakta en veterinär till slut. Får hoppas att hon piggnar till.

Av Annette - 9 februari 2009 19:13

Idag har jag varit på fortbildning för ryggombud.

Vi har under eftermiddagen gått igenom nya och gamla hjälpmedel.

Vad man kan använda dessa till och provat använda dom.

Ja, mycket hjälpmedel finns det.

Det är bara att få dom hem till vårdtagarna som kan vara svårt... 

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards