Alla inlägg under december 2008

Av Annette - 26 december 2008 14:35

Jaha då har det vänt igen, vädret alltså.

Idag är det milt och plusgrader ute. Tråkigt, hoppas det inte blir långvarigt.

Känner mig lite mör idag. Igår innan gästerna kom så skulle jag hämta en sak i källaren och ramlade då nerför trappen. Dvs. jag gled iväg med foten och kanade sedan med ändan uför. Vi har stentrapp där. Jag tog emot mig med händerna och måste då ha sträckt mig. För idag så har jag nästan hela tiden myrkrypningar i särskilt höger hand och jag har ont när jag ska knyta handen. Har inte kunnat sova inatt eftersom varje gång jag låter handen ligga stilla så "somnar" den och strax därpå kommer dessa myrkrypningar. Känner av det t.o.m nu när jag sitter och skriver. Känns väldigt olustigt att trycka fingrarna på tangenterna.

Undrar om jag skadat några nerver???

Förkylningen har blivit sämre. Är så täppt nu i näsan att jag inte kan andas utan nässpray och huvudet är oxå tungt idag. Känns skönt att få gnälla av sig lite här i bloggen. Måste ju få tycka lite synd om mig själv. =) 

Av Annette - 25 december 2008 10:55

Har nu hållit på sedan jag kom tillbaka från stallet med att förbereda inför kvällen. Har gjort en matjesilltårta som förrätt sedan så ska vi äta kyckling som jag tagit fram från frysen. Erland och Maine ( Niclas pappa och sambo) kommer sedan med resten av middagen och efterätten så vi tillsammans ska förbereda den. Eftersom vi alla ätit julbord igår tyckte vi att vi tar något helt annat än det typiska julmaten.

Klockan 16.30 kommer gästerna dvs Niclas familj, hans syskon med familjer.

Blir roligt att träffa alla dom, det var ett tag sedan sist.

Av Annette - 25 december 2008 06:37

.......jag vill till stallet gå.

Faktiskt så är jag på väg dit. Ute håller kylan i sig -7.4 grader.

Julaftonskvällen var jättetrevlig. God matt och gott sällskap. Tomten kom oxå förbi och tydligen hade både jag och Niclas varit riktigt snälla eftersom vi fick många paket =)

Julklappsutdelningen gjorde vi lite annorlunda i år. Vi väntade så att man öppnade sin julklapp innan nästa fick sitt. Tror inte riktigt att detta är något för vår STORA familj. Det tog ju sådan lång tid att t. o.m Tomten tappade både kläder och ansikte! =)



Av Annette - 24 december 2008 16:24

Vädret blev lite mildare så vi har faktiskt varit ute och åkt släde efter Linken. Riktigt mysigt trots att vi hade lite missöden.

Började med att när jag skulle sela honom inne insåg jag att han gått upp lite så hans midjemått var inte riktigt som det var sist jag körde dvs. förra vintern. Så där stod jag och mamma och trixade och förlängde remmar så att selen skulle sitta fast. Sedan så får jag lov att binda fast honom när man ska sätta fast kälken för han är ju så himla nyfiken och undrar vad som händer och kan då inte annars stå still. Väl fastspänd så åker vi iväg. Håkan och Ove i kälken jag längst fram med tömmarna och mamma ståendes längst bak. Åker ner mot grillstugan men tänker vända innan sista backen så jag håller ut mot åkern. Det var så att säga lite mer snö än förväntat samt så är det lite skare längst ner så Linken tycker det känns olustigt så han vill vända lite väl fort och släden skär ner med ena skidan vilket gör att släden tippar på sidan. Linken är lugn men vill gärna fort komma upp på vägen igen. Men det var snabbt ordnat med att vicka upp släden igen och sedan höll vi oss enbart efter vägen. Sedan kom några till och åkte. Det fotograferades och vinkades efter oss där på släden.

Där satt vi och sjöng "Bjällerklang"......

(Får sätta in en bild senare)

Just nu så är jag hemma och byter kläder inför middagen och Niclas han är hos syrrans familj och bastar. Ska plocka ihop lite kläder till honom oxå och sedan så bär det iväg till Anita och Sigge.

Sedan kommer väl tomten hoppas jag.......


Av Annette - 24 december 2008 06:51

God morgon! Idag är det julafton.

Det är kallt ute idag - 9.6 grader. Brrrr. Det blir nog täcken på hästarna idag. Ska ju snart till stallet igen. Tänkte ta med mig lite juläpplen som dom kan få mumsa på. Dagen är annars ganska späckad.

Kl. 11.00 ska vi äta julgröt och skinksmörgås hos mamma.

Därefter hade jag tänkt åka lie släde men det får vi se om det blir av. Det får nog bli lite mildare i så fall.

Niclas ska åka ner till stan och fika hos sin mamma kl. 13.00 Får se om jag följer med eller stannar i Trehörningen. Det beror på slädturen.

Kl. 15.00 är det Kalle och det brukar man alltid sätta på och se lite grann på. Julmiddagen blir hos moster Anita och där stannar vi hela kvällen och det är dit tomten kommer.  =)

Av Annette - 23 december 2008 06:28

...... tills tomten kommer.

Jag ska tillbringa den dagen med att först åka iväg till stallet.

Sedan ska jag till stan igen. Fick ett sms att mina glasögon som jag har köpt

var klara att hämta.  Bra då kanske jag ser lite bättre snart.

Klockan 13.00 börjar jag arbeta och jobbar då ända tills 22.00 om inte längre.... Känns lite drygt men sedan är jag ju låååång ledig och jobbar inte förrän nyårsafton.

Ute är det idag -6.3 och det blåser kallt. Det började blåsa redan igår kväll och kvällspromenaden med Maja blev så att säga väldigt kort. Varken Maja, husse eller matte tyckte att det var speciellt skönt promenadväder.

Nä, nu är det dags att bege sig av.

Ha´en underbar dag!

Av Annette - 22 december 2008 19:53

Alla klappar är köpta och inslagna.

Huset är städat och julpyntat.

SKÖNT!!!


Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards