Alla inlägg under november 2008

Av Annette - 18 november 2008 19:28

Saffrans- och kokosknäck 

 3 dl strösocker

 ¾ dl honung

100 g smör

1 dl vispgrädde

0,5 g saffran

1 krm salt



Blanda allt i en kastrull och koka upp under omrörning.

Låt små puttra tills smeten klarar kulprovet.

Fyll i knäckformar och strö över lite kokos.

Låt stå och svalna innan du börjar äta!

Av Annette - 18 november 2008 17:24

Ännu en dag som fantasin tryter då det gäller maten hemma. Det blir så lätt att det blir samma maträtter hela tiden. Man har knappt någon fantasi att komma på något annorlunda. Idag blev det dock ugnstekt falukorv som vi faktiskt inte ätit på jättelänge, men annars så tycker jag att det är jättesvårt att komma på vad man ska äta till middag.

Det får inte ta alltför lång tid och det ska vara enkelt att tillaga är mitt motto när det gäller vardagsmaten.

Felet man gör vad gäller mig i allafall, är nog att man inte har framförhållning utan försöker komma på vad man ska äta till midddag under samma dag, istället för framförhållning och handla resp. ta fram från frysen i god tid.

Måste nog börja skriva matlista för veckan och se om det funkar bättre???

Ja, vi får väl se. Ska nu sluta blogga och se om middagen hunnit bli klar.

Ha´en trevlig kväll!

Av Annette - 18 november 2008 17:20

Fruktansvärt vad segt internet varit de senaste dagarna. Både här hemma och på jobbet. Det tar tid, hakar upp sig m.m

Blir sååååååååå irriterad.......

Av Annette - 17 november 2008 10:40

Jaha, då var det måndag igen och hela veckan har man framför sig. En lååång vecka dessutom. Jag jobbar i helgen och är bara ledig torsdag. Idag börjar jag inte förrän kl. 13.00 och slutar vid 20.30 ikväll.

 


Jag har faktiskt varit riktigt duktig på morgonen om jag får skryta lite. Jag har redan hunnit med att dammsuga hela huset, renbäddat och tvättat 2 tvättar, vikt och stoppat undan ren torr tvätt. Så nu har jag precis ätit lite frukost och sätter mig framför datorn en stund.

Detta är Niclas sista vecka på billackeringen. På fredag börjar han sitt nya jobb. Nästa vecka åker han till Västerås.

Då har jag tänkt påbörja med julbaket. Jag har rensat lite plats i frysen så det ska finnas plats för lite bullar och kakor. Dessutom så är det dags att julpynta lite grann nästa vecka. Det är ju redan 1:a advent nästa vecka!!!

Otroligt vad tiden går fort. Endast 5 veckor kvar till jul och inte har jag påbörjat någon julklappshandling. Det blir väl som vanligt att man handlar i sista sekunden. Har inte ens funderat över vad alla vill ha.....

En sak är dock klart vad jag måste köpa och det är en fin hundkorg till Maja. Stackarn får ligga i en gammal scankartong då hennes gamla korg är slängd för att hon tuggat sönder den. Så en korg får bli Majas julklapp.




Av Annette - 16 november 2008 19:06

Äntligen har det kommit lite snö!

Vill bara att det ska komma lite mer!

Det blir så mycket trevligare ute!

Ljusare och konstigt nog känslan, varmare!

Så det får gärna SNÖA MERA!!!


Av Annette - 16 november 2008 18:56

Oj, vad tiden går fort!

Helt plötsligt så har hela helgen gått???

Idag hade jag min efterlängtade sovmorgon. Gick inte upp förrän klockan var 09.00.  Skönt! Är annars väldigt morgonpigg och stiger oftast upp vid 07.00-tiden trots att jag är ledig. Niclas steg upp vid 08.30 och släppte ut Maja. När Maja då kom in igen så sprang hon upp till mig där jag låg isängen- Hon fick fnatt och studsade upp och ned i sängen, över hela mig och ville bara busa och leka.

Skyndade mig upp och startade datorn. Har legat och drömt hela natten på alla miljoner som jag kanske vunnit på lotto.Det låg ju 130 miljoner i potten! Tar fram lottospelet och ser efter om det finns någon vinst. Inte en ynka krona i vinst blev det=(

Men så har vi idag i allafall hälsat på hemma hos Niclas farmor som är 93 år och riktigt pigg dam. Hon har ett otroligt bra minne trots att det kan svika på någon sak men för vem gör det inte det?

På vägen hem åkte vi förbi min syster och tjuvkikade in i deras relaxavdelning som dom håller på att bygga. Patrick, min systers man är väldigt duktig och jättesnyggt blir det!

Jag blir så avundssjuk!!!!!!!!!

Jag vill oxå ha ett härligt spa med bad och bastu.=(

Väl hemma så kom Niclas lillebror förbi och stannade över middagen. Dagens middag blev älgköttgryta med potatis.

Dessutom har jag hunnit baka 2 st banankakor då jag hade alldeles för många välmogna bananer. Så det blev kaffe och banankaka till efterrätt.

Så nu sitter jag här och bloggar och inser att hela helgen har gått!?

Bäst att njuta av det som finns kvar av helgen. Jag tror att jag ska gå ut en promenad med Maja innan man sjunker ner i soffan framför tv:n.

Hoppas ni har haft en skön och avslappnande helg!


Av Annette - 16 november 2008 18:50

Tack för att ni tittar in på min blogg och att ni skickar en kommentar emellanåt. Det värmer otroligt!!!

Av Annette - 15 november 2008 09:32

Det blev ingen jakt idag. Vi ska åka ner till stan istället. Vi ska hälsa på hos Niclas pappa och farmor. Dessutom ska vi handla lite saker idag. Jag har en massa presentkort som jag måste utnyttja innan dessa går ut. Så det blir en heldag på stan. Hoppas att mina jaktkamrater dock har god lycka i skogen idag. Tänker på dem och har lite ångest över att inte få vara med men som sagt så är det så mycket nu och man måste prioritera bort något och idag så blev det detta.

Hade tur att bli bortbjuden på middag igår och ikväll dessutom så det känns så skönt att slippa matlagning och kunna ägna dagen åt annat.

Till er andra vill jag hälsa en trevlig lördag!

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards