Alla inlägg under november 2008

Av Annette - 25 november 2008 09:10

Tänkte passa på att städa undan litegrann. Byta gardiner och ställa fram adventstakarna och stjärnorna i fönstren. Alltså göra det lite julmysigt. Till helgen är det ju 1:a advent.

Dessutom tänkte jag baka lite saffransbröd. Ska bara hitta något bra recept för det är ju så svårt med just detta, det vill ju så lätt bli torrt.

Får jag även tid så ska jag sätta upp ljusslingorna ute på adventsgranen och flaggstången som vi alltid brukar lysa upp.

Av Annette - 25 november 2008 08:31

Ja, kanske var det inte riktigt jag som hade svårt utan Maja. Hon tyckte att det var konstigt att husse inte kom till sängen. Hon sprang upp och ner och kollade om inte han fanns där nere någonstans. Hon är ju en riktig "hussehund". När hon väl lagt sig till ro så har hon vaknat till varje ljud som fanns. Det har ju blåst en hel del inatt oxå. Det har tjutit från skortstenen och ventiler. Så där har hon legat och morrat, skällt och gnällt om vartannat och då har man ju vaknat själv. Bland dom 1:a gångerna så blir man ju lite fundersam själv på vad det är hon hör? Men det var bara att inse att det fanns ingenting att oroa sig över. Det var bara att sova vidare. Har däremot hört en hel del flygplan som åkt över oss i natt. Det var nog försenade plan som skulle startat på kvällen egentligen. Hade ställt klockan på 06.00 i morse så jag kunde ringa Niclas. Hade lovat göra det för han var så osäker på att hans väckarklocka inte riktigt fungerade som den skulle. Han ville ju inte försova sig den 1:a dagen på skolbänken. Men han var vaken och allt var bara bra med honom. Steg sedan upp och lade mig i soffan framför tv:n för att sedan somna där en stund.........

(Bilden är från vi var i husvagnen senast)

Av Annette - 24 november 2008 19:28

KALASKRISP


200 g sötmandel

200 g mörk choklad

250 g smör

2 dl socker

2 tsk vaniljsocker

5 dl vetemjöl


1. Sätt ugnen på 175 grader.

Hacka mandeln och chokladen grovt och blande samman.

2. Hacka snabbt samman fettet,sockret, vanlijsockret och vetemjölet till en deg.

3. Tillsätt mandeln och chokladen men spara ca 1,5 dl till garnering. Arbeta in hacket väl i degen.

4. Platta ut degen på en smord eller bakplåtsklädd långpanna. Strö över den sparade mandel-chokladhacket.

5. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25min. Ta ut kakan och skär i bitar medans den fortfarande är varm.

Av Annette - 24 november 2008 19:11

min Niclas. Idag så åkte han ju som planerat till Västerås. Resan dit blev dock inte som planerat.

Kl. 05.00 hämtade taxin honom hemma. Väl på Alviks flygplats fick han reda på att hans flyg var framflyttat till 08.30 för att sedan inställas helt. Ombokning av biljetter till nästa flyg som skulle starta kl. 09.30 som blev framflyttat till 12.45 Inte förrän 14.10 lättade planet. Så där satt han med flera andra väntade resenärer på flygplatsen som nu håller på att renoveras. Det fanns endast några pinnstolar att sitta på. Endast en macka lyckades han köpa då nästan allt är stängt pga renoveringen.

Väl på Arlanda fick han och hans kollegor skynda sig ut till den väntade taxin för avresa mot Västerås en resa på ca 10 mil. Inte heller den gick som den skulle. Pga av all snö och trafikkaos som rådde efter vägarna så stod antingen trafiken stilla eller rörde den sig i en hastighet av 30-40 km/h. Klockan 18.00 var som äntligen framme på hotellet och då hade dom ännu inte ätit något!!! Dom bad dock taxin köra in på en drive-in innan dom anlände  till hotellet så direkt när dom kom in till hotellet så gick dom in för att äta den nyinköpta maten.

Så där sitter han nu i en liten skrubb till rum med en säng, fotölj, badrum och en 17" tv/dator. Tycker som sagt väldigt synd om honom.....

Men han är inte ensam om sitt problem. Hans kollegor i inlandet som också skulle dit, deras morgonflyg var framskjutet till 19.00 ikväll om det nu gick???

Av Annette - 24 november 2008 05:03

Taxin har precis hämtat Niclas för hans resa ner till Västerås.

Ute så stormar det för fullt så jag hoppas att resan går bra.

Det kommer att kännas tomt utan honom hemma... 

Av Annette - 21 november 2008 06:38

Av Annette - 20 november 2008 20:46

Ikväll har vi varit till stan och tittat på när kusinen Håkan medverkade i Sikta mot stjärnorna som "Ola med Love in stereo".

Han gick dock inte vidare till finalen men för oss är han alltid en vinnare!

Se en bit från hans uppträdande här.

(Ni får ursäkta kvaliten men det är filmat med min mobil)

Titta även på bilder från uppträdandet här.

Av Annette - 20 november 2008 13:06
<

Idag har jag startat med lite julbakning.

Jag har faktiskt hunnit bakat 4 olika sorters kakor men den fjärde misslyckades i gräddningen så den får vi väl äte upp.

Jag har i allafall bakat sirapskaka, chokladbröd och drömmar. Den fjärde var nötrutor men dom blev som sagt misslyckade. Tänkte fortsätta med en mjuk kaka till idag sedan får det bli resten nästa vecka. Funderar på att bjuda några på adventsfika nästa helg.

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18
19
20 21
22
23
24 25 26 27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards