Direktlänk till inlägg 20 oktober 2008

Min helg.......

Av Annette - 20 oktober 2008 11:03

Ja, fredagkvällen hade vi besök en liten stund sedan for Niclas och grabbarna ut på byn. Det var tydligen pubafton i Tavelsjö. Själv gick jag isäng tidigt eftersom jag skulle upp tidigt på jakt.

Lördagmorgon vaknade jag strax efter 05.00 så det var lika bra att stiga upp då. Gjorde i ordning matsäck och packade ner lite extra kläder. Ute var det minusgrader och frostigt. Åkte sedan iväg och mötte mina jaktkamrater och blev tilldelad ett pass. En fin tjur med 9 taggar och en älgkalv blev dagens tilldelning. På eftermiddagen satt jag på ett annat pass och strax bakom där jag satt så upptäckte jag när jag skulle gå hem för dagen att det var ett jättestort gryt där. Antingen ett räv eller kanske ett grävlingsgryt. Såg inget djur fast det var nog inte långt borta då jag såg tydliga färska spår av att ett djur grävt efter gången in. Jag tordes inte titta in =) men det kunde mycket väl ha varit något långt där inne i det stora hålet.

Lördagkvällen blev dock ännu tidigare än fredagkvällen. Efter att Niclas brors familj som kom förbi ett tag så somnade både jag  i soffan vid ca 21.00 Hörde långt borta att nu isdansar Jesper men jag orkade helt enkelt inte öppna mina ögon och se. Vaknade dock till och såg Rafael åka men det var dock så dåligt isdans att jag somnade om direkt. Han åkte tydligen ut och det förstår jag verkligen.

Söndag morgon vaknade jag förstås tidigt...

Vi började morgonen med att sätta upp plogkäppar efter vägen. Ställde in Majas nyrenoverade och varma hundkoja i hundgården. Fixade även till ett krypin för katterna på bron så dom har någon att krypa in på medans dom väntar på att vi ska komma och öppna dörren. Tänkte sedan börja med att klippa ner lite buskar osv. men hittade inte min häcksax??????

Klockan drog dock iväg så det blev dags att hoppa in i duschen för klockan 12 så bjöd Anita och Sigge på älgköttsoppa i bagarstugan. FANTASTISKT GOD SOPPA! Tack för den!

Efter sopplunchen så åkte vi in till stan för att handla lite småsaker. Vi hann även med en kopp kaffe hos Niclas pappa innan vi åkte hem igen. Även denna kväll slutade i soffan framför  tv:n och en bra film. Så var min helg, hur var din?

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Annette - 24 december 2010 06:30

Jultomtens släde måste vara en av de ojämförligt mest avancerade luftfarkoster som någonsin konstruerats. Annars skulle den aldrig kunna prestera det som krävs av den en gång om året. Speciellt inte eftersom en normal släde dragen av normala re...

Av Annette - 23 december 2010 06:30

Den första elektriska ljusstakarna såg sitt ljus på 1930-talet. När Werner Simonsson kom på idén att låta tillverka ljusstakar monterade med små trewattslampor. De var säkrare för barn och inte brandfarliga som stearinljusen kan vara, menade han. ...

Av Annette - 22 december 2010 06:30

Det första speciella julklappspappret kom från Norge och börjades säljas 1922 av en Beda Hallberg. Efter några år började man även tillverka svenskt julklappspapper. ...

Av Annette - 21 december 2010 06:30

Julseden att kyssas under en mistel kommer från England. Ingen vet hur länge engelsmännen har haft denna tradition. Men forskar menar att misten fanns med redan på de fester, som man hade mitt i vintern långt innan man började fira de kristna jule...

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards