Alla inlägg under juni 2008

Av Annette - 14 juni 2008 10:04

Just nu är det ett större avbrott i bredbandet i Umeå. Detta gör att jag inte kan komma in på alla sidor. Bara vissa svenska sior kommer man in på. Irriterande =(

VIlle ju passa på att surfa en stund nu på min lunch. Har lunch nu tidigt eftersom det passade bättre. Annars skulle jag inte ha det förrän om en timme el. två för jag jobbar ända tills 17.00

Kom ihåg att se matchen i eftermiddag Sverige möter ju spanien kl. 17.50 I min grannby ska man ha sportpub med storbildstv. Kanske åker jag förbi dit efter jag slutat jobbet. Får se ifall man orkar eller om det blir tv-soffan hemma istället.

Av Annette - 13 juni 2008 17:30

Vad är midsommar utan sillen och nubben? TRÅKIG!

Så här kommer mina favoritrecept.

Nubbesallad

10 små kokta färskpotatisar (Delade i halvor)

2 brk  matjesill (2x200 g i bitar)

2 rödlökar (skivor)

1 knippe rädisor

4 kokta ägg ( klyftor)

10 cocktailtomater ( halvor)

ruccula sallad

Blanda allt tillsammans i en skål.

Servera med gräddfil med klippt gräslök.


Gubbröra

5 hårdkokta ägg 

2 råa äggulor

1 hackad lök 

2 msk dill

2 msk gräslök

2 msk persilja

2 msk kaviar

matjesill

Hacka alla ingredienser till små bitar.

Blanda samman i en skål till en röra.

Klar att äta på ex. en husman el. tunnbröd


Sillsallad

2 brk matjesill ( 2x200g i bitar)

2 rödlökar ( Finhackad )

2 dl purjolök (Hackad)

1 dl dill (Hackad)

2 dl creme fraiche

2 dl majonäs

1 dl  rökt kaviar

7 kokta potatisar ( I tärningar)

ev. 2 kokta ägg  ( Kan blandas i röran el. garneras på brödet)


Blanda samman allt i en skål.

Färdig att ätas direkt på kavring, tunnbrödskorg etc.

Av Annette - 13 juni 2008 17:17

Vad är vi rädda för egentligen?

Här kommer lite fakta:

Fredagen 13
Det finns flera orsaker till att fredag den13 anses vara en otursdag.
I USA hoppar man ofta över den trettonde våningen när man bygger hus.

En hypotes grundar sig på att Jesus hade 12 lärjungar, och när Jesus blev förrådd var Judas den trettonde vid matbordet. Det kan även ha varit så att det baseras på att det fanns 13 personer totalt och att Jesus korsfästes på långfredagen. Det var också så att Jesus dog på en fredag. Den här kopplingen är av ganska sent datum och av okänt ursprung

En annan hypotes grundar sig på att ett betydande antal ordensmedlemmar från Tempelherreorden blev fängslade av Filip IV av Frankrike fredagen den 13 oktober 1307 på order av påven Clemens V. Många av dessa torterades och avrättades dessutom.

Vidare finns i den nordiska mytologin en berättelse om hur svekets och ondskans gud Loke kom som den trettonde gästen till ett gästabud i VAlhall - och sedan konspirerade så att Balder dog.

Fredagen betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt. Talet 13 betraktas som ett magiskt tal inom folktro och magi. Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen; antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.

Av Annette - 13 juni 2008 07:09

Vad tiden går fort, det är fredag igen.

Och inte vilken fredag som helst utan fredagen den 13:e.

Så ta det lugnt idag!

Själv ska jag nu till jobbet.

Jobbar hela helgen, tråkigt=(

Av Annette - 13 juni 2008 07:06

En man tog sin fru till en djurutställning. De stod vid tjurarna och tittade när bonden kom fram och sa:

- Denna tjur parade sej 365 gånger förra året.

- Ååhh, den skulle du lära dej lite av! sa frun och tittade menande på maken.

Maken blängde tillbaka och sa:

- Tror du han måste sätta på samma kossa varje dag!?

Av Annette - 12 juni 2008 19:38

Nää, nu måste jag sluta blogga. Min syster har ringt och bjudit över oss på kaffe och äta lite jordgubbar så vi måste åka.

Tack för det syrran!

Av Annette - 12 juni 2008 19:23

Vi hade bokat tid idag på besiktningen på vår gamla saab idag.

Glad och lättade efter besöket på ögonmottagningen åkte vi som avtalat till besiktningen. Gick fram till displayen och skulle anmäla vår ankomst. Trycker in registreringsnumret och får meddeladet " Tyvärr så är alla tider upptagna idag, var vänlig och boka tid på......." Förbannad och irreterad blir man, vad fasiken jag hade ju bokat tid på internet till idag.  Maken ringer sin bror som jobbar på stationen och han ber oss komma in. Han går igenom dagens inbokade bilar utan att kunna finna oss. Jag lånar datorn och går in på bilprovningens hemsida för att där kunna "bevisa" att vi minsann hade en tid idag. Snopet inser vi att tiden var i JULI inte juni. Tur hade vi i allafall för brodern pratade med kollegan på drivein om inte han kunde ta emot oss. Och tursamt nog hade han en liten lucka som vi kunde få så vi fick besiktiga saaben idag i allafall. Fast jag tror vi fick den mest nogranna och petigaste besiktningsman som fanns på stationen. Han knackade och ryckte i allt som gick och vi fick åka därifrån med 4st 2:or. Men nu får vi köra den i en månad sen måste vi ombesiktiga den igen.

Av Annette - 12 juni 2008 19:13

Följde med maken idag till ögonmottagningen. Han skulle skrapa bort "rosten" som bildats på ögat av metallflisan som han fick i ögat i förrgår. Eftersom vi inte hade en avtalad tid utan kom som akutjour så fick vi vänta, och vänta, och vänta.....

Vi satt först i 1,5 h innan vi fick komma in i ett behandlingsrum. Där konstaterade man bara att det var som sagt rost som skulle tas bort. Vi fick gå ut och sätta oss i väntrummet igen och efter en stund tyckte man att vi kunde gå ivär och dricka lite kaffe för att komma tillbaka efter timme igen för då skulle man nog ha tid att ta emot för skrapningen av ögat. Vi kom tillbaka efter en timme men inte hade dom tid inte. Det var bara att sitta ytterligare en timme innan maken fick behandling. Det räckte med skrapning, rosten satt ytligt annars skulle det bli borrning. Niclas blev mycket lättad av det. För borrningen har man hört av andra att det är väldigt obehagligt.

Men vilken väntan det blev för en knapp 10 minuters ingrepp.

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards