Alla inlägg under januari 2008

Av Annette - 14 januari 2008 11:33

 Kränkt, misshandlad, bortglömd – så ser vardagen ut för många av Sveriges äldre.  LEX SARAH,  ger personalen skyldighet att anmäla missförhållanden.

Och det gör de. Fler för varje år. Förra året gjordes  1397 anmälningar.


exempelvis:

90-åring lämnades i stolen ett helt dygnPersonalen blundade – mannen dog kraftigt nedkyld med svåra trycksår

Läs mer här

Av Annette - 13 januari 2008 21:12

Så blev det strömlöst här ett tag även ikväll.

Har under helgen varit strömlöst under några gånger i min by och grannbyar.

Och vad mörkt det verkligen blir då! KOLSVART verkligen. Bara att famla sig fram till en ficklampa och tända lite ljus överallt. Fast å andra sidan så blir det väldigt mysigt. Bara skenet från några stearinljus i alla grannars fönster lyser upp i mörkret.

Av Annette - 13 januari 2008 13:47
glitter-graphics.com

Sitter på jobbet och har precis ätit lite lunch, idag så blev vi lite lata och köpte hem mat från den närliggande grillen. Kycklingkebabtallrick med massa vitlökssås.Mums =) Ute så har det slutat snöa, har ju snöat hela natten och morgonen, det har nog kommit dryga decimetern. Överallt skottas  och sopas det för fullt. Riktigt vinterväder alltså.

Har drygt 3 timmar kvar innan jag får gå hem för idag och avslutar min jobbarhelg. Imorgon är jag ledig så då får jag äntligen en välbehövd sovmorgon. Men än så länge är det som sagt söndag och önskar därför alla en riktig trevlig söndag.

Av Annette - 12 januari 2008 22:07

Kolla vilken duktig hund!

Av Annette - 12 januari 2008 21:26

Nicole Richie och hennes pojkvän Joel Madden blev under fredagen stolta föräldrar till en liten flicka och på samma sjukhus blev samtidigt sångerskan Christina Aguilera och maken Jordan Bratman blev föräldrar till en liten pojke via kejsarsnitt.

Bara att gratulera.

Av Annette - 12 januari 2008 14:19

En kycklingssoppa är alltid bra på vintern i dessa förkylningstider och om du vill satsa på en hemgjord variant istället för färdiga så finns ett bra recept här att tillgå:

Tom ka gai för 4 port.

 2 dl Vispgrädde
1 dl kokosflingor
1 msk Svenskt Smör
2 kycklingfiléer, i strimlor
liten chilifrukt, urkärnad och hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
ca 4 cm färsk ingefära, grovt skuren
10 champinjoner, klyftade
1 liter hönsbuljong
1 kvist citrongräs (eller skalet
av 2 väl tvättade limefrukter) Koka upp grädden och kokosflingorna. Låt stå en stund för att dra och sila sedan av den. Smält smöret i en kastrull och fräs kyckling, chili, vitlök, ingefära och champinjoner utan att det tar färg.
Häll på buljong och kokosgrädden. Lägg i citrongräs eller bitar av limeskal. Låt soppan koka på svag värme i 10–15 minuter

Av Annette - 11 januari 2008 15:31

En liten, krokig gammal gumma kom en dag in på Handelsbanken. Med sig hade gumman en bärkasse med sedlar.

Hon insisterade på att hon måste prata med bankdirektören för att öppna ett sparkonto eftersom det "rörde sig om mycket pengar!"

Efter mycket dividerande fram och tillbaka, lät kassapersonalen henne träffa bankdirektören (kunden har ju alltid rätt). Bankdirektören frågade henne hur mycket hon ville sätta in. "1.750.380!", svarade tanten och tömde bärkassen på skrivbordet.

Direktören blev av förståeliga skäl nyfiken på hur tanten kommit över så mycket pengar i kontanter. Han frågade därför henne, "Bästa damen, jag måste bara fråga var Ni fått tag i alla pengarna."

"Jag slår vad," svarade den gamla gumman.

"Slår vad? Hur menar ni?"

"Tja, till exempel skulle jag kunna sätta 250.000 spänn på att du har fyrkantiga testiklar!

"Ha!" skrattade bankdirektören. "Det är ett vansinnigt vad, du kan aldrig vinna!"

Gumman utmanade direktören, "Så då är vi överens om vadet?"

"Visst," sa bankmannen, "Jag sätter 250.000 kr på att mina testiklar inte är fyrkantiga!"

Den lilla gumman sa då, "OK, men eftersom det är mycket pengar inblandade så undrar jag om jag kan ta med min advokat som vittne, klockan 10 skulle passa oss?"

"Ni är välkomna!" svarade bankdirektören självsäkert.

Senare den kvällen, blev direktören mycket nervös inför vadslagningen, och spenderade en lång stund framför spegeln med att kolla sina testiklar. Han kollade från ena sidan, vände sig och kollade andra sidan, om och om igen. Han kände noggrant igenom dem tills han var absolut säker på att hans kulor inte var fyrkantiga och det inte fanns någon chans att han skulle förlora vadet.

Morgonen därefter, prick 10.00, dök den gamla damen upp, med sin advokat, på bankdirektörens kontor. Hon presenterade advokaten för bankchefen och upprepade vadet:

"250.000 kr på att direktörens testiklar är fyrkantiga!" Bankdirektören bekräftade att han accepterade vadet varpå gumman bad honom att dra ner byxorna.

Bankdirektören gjorde som hon sa. Tanten kikade noggrant på hans testiklar och frågade om hon fick känna på dem.

"Tja," sa bankmannen, "250.000 är mycket pengar, så jag antar du har rätt att göra en fullständig undersökning."

I samma stund, så märkte bankchefen att advokaten stod och sakta slog huvudet i väggen. Bankdirektören frågade den gamla damen, "Vad tusan är det med din advokat?"

Hon svarade, "Inget särskilt, förutom att jag slog vad med honom att jag idag, kl 10.00, skulle ha Handelsbankens direktörs testiklar i min hand."

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7
8
9
10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards