Alla inlägg under december 2007

Av Annette - 20 december 2007 19:44
glitter-graphics.com

Nu är det bara 3 dagar kvar sedan är julafton här.

Har idag handlat den sista klappen. Det var till Niclas (maken) och till mig själv. Har faktiskt hittat nya snygga kläder till mig själv på Kappahl. Och det är inte det lättaste. Jag tycker att alla kläder har så konstiga färger och mönster nu för tiden. Det är antingen bara mörka färger eller så med småblommiga rosa eller lila färger, och det passar inte riktigt mig. Jag kände mig faktisk så blek idag till dessa färger i provrummet att det slutade med att jag åkte iväg till solariumet och solade. Vet inte om det hjälpte men det var väldigt härligt att bara lägga dig ner och vila en stund från all stress.

Är ledig imorgon och då är det STORSTÄDNING som gäller.

Av Annette - 19 december 2007 07:14

Har ni gjort något gott julgodis. Själv har jag gjort både knäck, rispuffar, honungskola och vanlig kola. Har tänkt att göra Rocky road, se receptet här. Den var ju sååå god. Har ni något recept på ett favoritgodis som ni kan dela med er av?

Av Annette - 19 december 2007 07:05

Snart är julen här. Har ni köpt alla julklappar än då? Själv har jag inhandlat det mesta. Ska se om jag hittar något idag efter jobbet. Ska ner till stan på eftermiddagen, för ett möte som jag ska vara på. Inte känner jag någon julstämning heller. Visst har jag lite juligt hemma, med stakar och stjärnor i fönstren och lite tomtar här och där, men någon stämning infinner sig inte. Vet inte om det beror på vädret? Har ni hittat den där julstämningen?

Hoppas att den kommer snart till mig oxå.

Av Annette - 19 december 2007 06:57

Här sitter man och funderar vart vintrarna tar vägen? Det är nästan ingen snö utan bara varmt väder och tö och slask. Och så läser man i VK att man funderar på att starta ett alpint gymnasium här i Umeå.

Kräver inte det lite snö??????????????

Av Annette - 18 december 2007 06:38

Idag firar vi "lilla julafton" på jobbet. Vi ska äte lite julmat och dela ut julklappar. Eftersom vi jobbar åt kommunen så brukar vi aldrig få någon jultallrik eller julklapp fast i år har vi faktiskt fått välja mellan jultallrik eller julklapp, otroligt! Det är nog 4 år sedan vi sist fick något. Vi brukar annars se till att vi får någon klapp genom att alla köper varsin klapp för en kostnad av ca 50:- som vi sedan blandar och delar ut. (så att man inte får sin egen)

I år ska vi dessutom fira med arbetslaget nere på gruppboendet som ligger brevid. Det ska nog bli trevligt.

Men innan vi börjar firande så ska vi ha ett personalmöte. Vi ska först jämka schemat för jan-feb sedan så har vi årets sista p-möte. Vi har nog en hel del att gå igenom för att det har varit en hel del turbolens på sistone. Vi ses sen!

Av Annette - 17 december 2007 20:10

Igår var jag och maken ute och borrade på sjön. Det var mellan 22-30 cm tjock så nu kan vi börja köra på den. Och då menar jag isracing med "gammbilar". Vi började med det förra året. Vi är ett gäng som köpt varsin gammal bil som vi kör rally med på en plogad väg på isen. Och då gäller bara en sak, ATT KOMMA FÖRST. Nästan alla medel är tillåtna. Ja, bilarna brukar se rätt tilltyglade ut. Men spännande och roligt är det. Ifjol hade vi bara en bil men iår har vi skaffat en till,  jag vill inte bara sitta brevid, tycker att det är minst lika roligt att köra själv. "Att få ett bredställ genom en hel kurva för att sedan "råka" trycka iväg en bil som kommit i vägen". Ja, roligt är det i allafall.....


Vill du se en bild från förra vinterns racing? Tryck här.

Av Annette - 17 december 2007 20:02

Har just slagit en julklapp till Maja, hon måste ju oxå så en julklapp. ( Min söta lilla vovve) Var nämligen på djuraffären i lördags och handlade leksak och hundgodis. Tänk, vad dom har olika sorters godis där. Där fanns bl.a torkade vomburgare, oxsenor, vombitar, grisöron, grisknorrar, gristrynen (såg inte alls så aptitliga ut),hundkex, konstgjorda ben i alla färger och former och naturligtvis även riktiga ben. Det blev en påse med gott och blandat =)


Av Annette - 17 december 2007 19:55
glitter-graphics.com



Snöbollar (15-20 st)

vita chokladkulr 

100 g vit choklad

1,25 dl kokos

knappt 1 msk pressad citron

Garnering:kokos, strössel eller florsocker


1. Smält choklad i micro eller i vattenbad på spisen.


2. Blanda i kokos och den pressade citronen. Smaka gärna av så att du får lagom mängd citron i - dosera efter eget tycke och smak.


3. Ställ smeten svalt och låt den svalna något. Smeten får inte hinna stelna helt. Forma till små kulor .


Tips: Om du vill kan du rulla kulorna i kokos eller i färgglatt strössel. Det fungerar också bra att pudra på florsocker. 


Förvara i kylen i tillsluten burk.

Presentation

Omröstning

Hur hittade du hit?
 Har varit här förut
 Via en annans blogg
 Sökte och hamnade här
 Vette tusan????

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11
12
13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26
27
28
29
30
31
<<< December 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards